Bouwen van een logwoning te Overschild

Blog van een van onze klanten

De familie Waijer, René en Jeannette hebben een jaar geleden samen met Nordic EcoHome de mogelijkheden voor een logwoning besproken. 

In het aardbevingsgebied Overschild verrijst nu een op maat gemaakte logwoning ontworpen door ons.  René bouwt het huis zelf op en bouwt het zelf af,

uiteraard met hulp van Jeannette en zo nu en dan een paar andere handige helpers.

In deze blog houdt Jeannette jullie op de hoogte van de vorderingen en ongetwijfeld allerlei andere wetenswaardigheden van de bouw van de logwoning.  Ook stuurt ze geregeld foto’s

van de bouw.

Er is veel belangstelling voor het huis en de vorderingen van de bouw , maar al die belangstelling…dat houdt René van het werk soms:-).

Als u een bezoek wilt brengen, meld u dan even aan via Nordic EcoHome.

Een mailtje volstaat u krijgt bericht.


Levering logwonig Overschild

Dinsdag 1 december 2020 was het zover onze  logwoning werd geleverd. 

Twee vrachtwagens vol pakketten met logs en 1 vrachtwagen met alle deuren en ramen (incl. beglazing). Spannend hoe het allemaal zou gaan verlopen, maar uiteindelijk helemaal perfect.

De volgende dag eerst wat aandacht besteed aan de instructie, wat hoort waar enzovoort. Vrijdag begonnen met de werkzaamheden, de onderste laag in de menie (niet noodzakelijk, maar toch…)

De dag erop aan het eind van de middag de eerste laag log’s en zondag gestart met de tweede laag.

Eindelijk hebben we door hoe de log lagen gelegd moeten worden en weten we de betekenis van de cijferreeks op elke balk. B.v. 1.2.3 betekent 1 = de wand, 2 = de laag en 3 = de plek in de rij.

Leuk puzzeltje, maar gelukkig hebben we een goede handleiding gekregen van de mannen van Nordic EcoHome.

Wij zijn nu een week verder en behoorlijk opgeschoten, doordat we nu al een paar dagen mooi weer hebben, dat wil zeggen droog, loopt alles op rolletjes.

Echt tof om te zien hoe langzaam een huis verschijnt.

Donderdag 10 december kregen we hulp van een familielid, nu gaan we meters maken…..

Tot de volgende keer!

Jeannette Waijer‧ Toekomstig bewoner van een loghuis van Nordic EcoHome