Oostwold: 30 mei 2024

Bijna hoogste punt bereikt!

Alweer een dikke week voorbij, het weer werkte wel een beetje tegen, best veel regen. 

20240522 111841 Kopie - Nordic EcoHome

De mannen van Nordic EcoHome kwamen op werkbezoek en ook om een bord te plaatsen een beetje reclame maken. 

Ook al met de aannemer in overleg over de dakbedekking, want binnenkort beginnen we met de sporen en daarna het dakbeschot en folie, wat voor ons een belangrijk punt is ,want dan is het huis dicht, als we ook nog plastic voor de ramen doen. Dan zijn we van het inregenen af. En vanaf dat punt kunnen we zowel binnen als buiten werken. Het werken aan de leidingen die in de dekvloer moeten is dan ook één van de stappen die dan aan bod zijn. Kortom er wordt nagedacht over deze dingen zodat we met het bestellen van de spullen en dat wat anderen voor ons moeten doen, op schema blijven.  

Ook waren er wel weer wat kleine foutjes gevonden in het pakket, dus ook weer het brein laten werken om die het hoofd te bieden. 

Maar we hadden afgelopen weekend weer extra hulp van Hans, die heel goed kan duvelen en tal van andere dingen. Het werd tijd dat de draadeinden door de daarvoor bestemde lange gaten moesten . Hans bedacht om dat met de kraan te doen en dat ging gesmeerd, dus die klus is ook bijna geklaard. 

De eerste wand is nu bijna op het hoogste punt, wat betekent dat we nu de ramen op de verdieping kunnen zien, schuin aan de bovenkant, echt leuk om te zien. Jos heeft gaten geboord in de onderste logs om het regenwater kwijt te raken, want zulke hoeveelheden verdampen niet zomaar.  

Zo snel mogelijk dichtmaken

We hebben al tegels besteld voor het plateau onder de kachel. Het lijkt erop dat we wat grijze details nemen, zoals deze tegels, aanrechtblad, vloerkleed. Het grappige is dat nu de kamers goed zichtbaar zijn, er toch ook ideeën ontstaat over inrichting.  

Jos en Ankie Degenkamp, toekomstige bewoners van een Nordic EcoHome loghuis in Oostwold