Oostwold: 24 april 2024 Het huis is er!

De levering

De eerste pakketten zijn gekomen……..nu kan het echt beginnen. Met behulp van Paul, Henk van  Nordic EcoHome, Jorik en natuurlijk Jos, zijn de pakketten gelost. Ondanks de stromende regen zo nu en dan verliep dat geweldig snel.

We begonnen om 10 voor 8 en om half 11 zaten we aan de koffie met taart en was alles klaar, het ging ook zo vlot door de erg aardige chauffeur die hele goede begeleiding gaf.

Dus de samenwerking was perfect.

We hebben gelost met een verreiker die we mochten lenen van onze overbuurman Klaas. Voor Jos was dat natuurlijk best spannend want hij had 2 x even geoefend, maar het ging geweldig!

De volgende dag

Feest, feest, feest, de eerste echte werkdag . En wat nog mooier is …een droge dag.

We hadden hulp van vriend Hans,  samen zijn ze begonnen om de eerste laag uit te zoeken. Daarna gaten onderin boren voor de elektra en in de teer zetten.

Vervolgens alles op de juiste plaats leggen, experimenteren met de kraan wat nog wel denkwerk vereist, want de klem die we hadden aangeschaft is te glad,  dus dat werkt nog niet goed, daar wordt verder over gepuzzeld.

Want de lange balken zijn best zwaar en het is door al die regen heel modderig. Dus de hulp van de kraan zou erg fijn zijn.

Wordt vervolgd..

Jos en Ankie Degenkamp, toekomstige bewoners van een Nordic EcoHome loghuis in Oostwold