Maart 2024 Exloo: Trots en de blikvanger..

Het avontuur Exloo. Trots!

Vorig jaar Februari legden we het eerste logdeel, en begon ons avontuur. Ons eigen huis zelf bouwen, een enorme uitdaging omdat we boer zijn en eigenlijk geen timmerman. Spannend was het zeker, maar nu we een jaar verder zijn en zien wat er allemaal al staat, kunnen we niet meer als trots zijn. Want wat geeft het een voldoening, iedere keer als we weer een stapje verder zijn.

De eerste 2 maanden van Februari is er weer veel gebeurd.

Ons hele huis is van hout, ook de binnenkant. Die keuze hebben wij gemaakt, omdat we de sfeer wat hout met zich meebrengt zo geweldig vinden. Door het hout wat terugkomt in de binnenmuren krijg je gelijk een gezellig en sfeervol gevoel als je het huis binnenloopt.

Inmidels zit het plafond van de keuken erin en is de keuken voor het grootste deel geplaatst. Nu zijn we bezig met de afwerking van de ramen. Een heel gepuzzel om te kijken hoe we het graag wouden, en hoe we het het mooiste vonden.

De blikvanger..

De voordeur was voor een poosje terug al geleverd, maar hebben we er nu dan ook eindelijk in gezet. Dit omdat Jan steeds nog met grote stukken hout de woning binnen moest lopen, en we natuurlijk niks wilden beschadigen. De kleur van de voordeur hebben we lang over nagedacht. We zijn uiteindelijk gekomen op de keuze voor een rode voordeur, en dan een beetje de Zweedse roodtint. En wat zijn we ontzettend blij met onze keuze! De deur springt er echt helemaal uit, precies zoals we gehoopt hadden. Echt een blikvanger zo, met de antraciet met wit kleurige woning.

Het afwerken is op veel plekken in de woning inmiddels begonnen. Dit kost nog best even tijd, maar aan het eind van iedere dag zijn we weer een paar stapjes verder. En is ons huis steeds een beetje meer ‘af’.

Een zonnige groet vanuit Exloo,

Fam. Steenbergen

Marije Steenbergen‧ Toekomstig bewoner van een Nordic EcoHome lodge te Exloo