De opbouw en afbouw

De opbouw en de balk..

Hoi allemaal, eindelijk!, weer een blog uit Aalten. Maar….. er is heel veel gebeurd

Gerwin had 4 weken bouwvakvakantie en in deze vakantie was de planning om de woning op te bouwen en te zorgen dat deze wind en waterdicht was. Maar we misten een balk zoals ook in het vorige blog aangegeven.

Na bemiddeling van Nordic EcoHome (die waren toevallig net bij de producent aanwezig) is de balk snel in productie gegaan.

Maar ja dan heb je deze nog niet hier in Aalten. De week daarop was de balk in Aalten en kon Gerwin weer verder bouwen. Al met al een vertraging van een kleine 14 dagen. Maar het was opgelost!!

Zwoegen..en bezoekers

Gerwin heeft heel hard gewerkt van s’ochtends vroeg tot s’avonds laat, 6 dagen per week om er in ieder geval te te zorgen dat de complete constructie stond.

En toen was de vakantie op en moest er weer gewerkt worden. In de avonduren en op de zaterdagen het folie erop gemaakt zodat de woning zo snel mogelijk waterdicht is…. Ook kregen wij veel aanloop hier van mensen die kwamen kijken dus kwam bij ons het idee om een open dag te organiseren samen met Nordic EcoHome. Dit was op zaterdag 25 september en een groot succes!! Nu nog steeds komen er regelmatig mensen even een kijkje nemen.

We krijgen regelmatig ook de vraag of ze mogen komen kijken, dit mag zeker!! 

Binnen..

Binnen is Gerwin begonnen met de indeling en het afstellen van de kozijnen. Ook heeft hij -even snel- net voor de open dag een vaste trap naar boven gemaakt zodat wij ook veilig boven kunnen komen. Ook is Gerwin bezig met het balkon, de vloer ligt hier ook al in! Zaterdag 6 november zijn de dakpannen gehangen en is het echt helemaal waterdicht! Heel mooi geworden!! Naja dan is deze druk ook van de ketel, de pannen erop en kan Gerwin binnen en buiten weer verder. 

Tot de volgende keer!

Manja en Gerwin Grevers ‧ Toekomstige bewoners van een logwoning van Nordic EcoHome